Oldal kiválasztása

SRS kongresszus Bolognaban – Megtisztelő díj prof.Negrini, a SEAS kidolgozója számára

2020.08.04. | ISICO, kutatás

Az ISICO intézet főszereplőként vett részt az SRS bolognai 2018.évi kongresszusán, ahol professzor Negrini, az ISICO Igazgatója megtisztelő díjat vehetett át a legjobb kutatási poszter megalkotásáért. A kutatás a paravertebralis izmok keresztirányú működését és oxigénfelhasználását kutatta szimpla és dupla AIS görbületekben. Az elektromiográfiás és
infravörös spektroszkópiás tanulmány a Brescai Egyetemmel és a Don Carlo Gnocchi Alapítvánnyal együttműködésben készült.

Figyelemre méltó elismerés konzervatív kezelést képviselő szakember számára egy olyan kongresszuson ahol nagyrészt sebészek vesznek részt!

„A konzervatív kezelés iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik – magyarázza prof. Stefano Negrini – Dr. Sabrina Donzelli szintén meghívást kapott, hogy részt vegyen a konzervatív kezeléssel foglalkozó bizottságban, ahol három évet dolgoztam. Örültünk az SRS azon szándékának, hogy a különböző fűzők összehasonlítását vizsgáló tanulmányokat a jövőben támogatni kívánja. A kongresszus lehetővé tette számunkra, hogy találkozzunk kutatókkal és fontos kutatóintézetek képviselőivel, akikkel megalapoztuk a jövőbeli együttműködések alapjait. Az ISICO-ban, a klinikai szoftverekkel történő folyamatos adatgyűjtésnek köszönhetően nagyon nagy beteg adatbázissal rendelkezünk, így számos kutatás valósulhat meg fontos
kutatóintézetekkel. „

A konferencia során számos érdekes tanulmányt mutattak be, többek között a lateral flexióban történő röntgenfelvételek használatát, valamint a még hátra lévő csontnövekedési időszak becslésének új vizsgálati módszereit a humerus porc függvényében. A kutatások segítenek megbecsülni a scoliosis progresszív időszakának még hátra lévő idejét.

Végül Dr. Sabrina Donzelli, az ISICO rehabilitációs szakembere ismertette tanulmányát: „Brace Wearing Time is the Strongest Predictor of Final Results: A Regression Model in 1457 High Risk Consecutive Adolescents with Idiopathic Scoliosis.” Nagyszámú fűzőt viselő páciens ellenőrzése során megállapítottuk, hogy a kezelés végeredményének elsődleges prediktív tényezője a fűző viselésének időtartama- jegyezte meg Dr. Donzelli.

error: Védett tartalom!!